La fiecare început de an, ne propunem câteva obiective. Personale, profesionale, de business. Pentru că deja prima săptămână a anului a trecut, oare câți dintre noi am și uitat de ele?

Statisticile arată că până în februarie, majoritatea obiectivelor se uită sau sunt abandonate. Iată 5 sfaturi care să ne ajute și să ne motiveze să nu renunțăm:

  1. Setează-ți obiective realiste. Dacă ți-ai propus să dai 30 de kg jos într-un an sau să îți triplezi cifra de afaceri – este posibil – dar nu este un obiectiv realist.
  2. Împărățește cu cineva de încredere obiectivele tale (sau cu mai multe persoane) și roagă-i să îți ceară măcar lunar un status (daca ești angajat poate fi chiar managerul tău cu care oricum ai 121 lunar. Dacă ești antreprenor, poate fi un alt antreprenor care îți înțelege mai bine experiențele).
  3. Notează-ți obiectivele și printează-le. Lipsește-le undeva în biroul tău să le vezi zilnic.
  4. Adaugă și un plan la fiecare obiectiv. Care sunt pașii concreți pe care trebui să îi urmezi pentru ca să ajungi acolo.
  5. Alegeți o zi pe lună (ultima sau prima zi a lunii) în care să te uiți peste obiectivele tale, progresul lor și care sunt următorii pași pe care trebuie să îi urmezi.

Bonus: adaugă și recompense la lista ta de obiective: dacă îndeplinesc obiectivul x, voi face y. Creierul uman reacționează foarte bine la ideea de recompense și este stimulat să muncească pentru a își îndeplini obiectivul. Ex: dacă reușesc să semnez cu 3 noi clienți, voi face un upgrade la birou cu un super view care să mă inspire 😉

Pentru ca să îți facem viața mai ușoară, ți-am pregătit un model care să te ajute să îți clarifici mai bine obiectivele, strategia de a ajunge la obiectivul dorit și data limită pentru fiecare. Apasă aici și descarcă materialul.

Tu ce obiective ai pe 2024? Lasă-ne un comentariu mai jos!