Ideea de a lucra de oriunde nu e nici pe departe nouă. Acum 13 ani, în 2007, Tim Feerriss milita în cartea sa The 4 -Hour Workweek pentru munca nomadă. Să lucrezi când vrei, de unde vrei, pentru cine vrei.
- Vrei azi să lucrezi în aer liber? – te duci într-un parc sau la o terasă.
- Seara ai o întâlnire cu un potențial client? – închiriezi pentru 2 ore o sală de ședințe.
- Vineri ai zoom cu echipa? – ai nevoie de liniște așa că optezi pentru un co-working.
Fără să fi citit neapărat cartea lui Ferriss, antreprenorii din România au înțeles la începutul pandemiei că nu au de ales și le-au permis angajaților să lucreze de acasă.
O schimbare de paradigmă în câmpul muncii!
Ideea nu e nouă, dar experiența Covid-19 prin care am trecut în ultimele 3 luni, a adus o schimbare de paradigma în câmpul muncii. A demonstrat că un angajat nu trebuie să fie prezent 100% din timp într-un anumit loc ca să își facă treaba bine. Chiar și antreprenorii cu o viziune clasică asupra procesului de muncă au fost nevoiți de împrejurări să admită că nu trebuie să își vadă la birou angajații ca să se asigure că lucrează.
Acest lucru înseamnă pe de o parte că angajaților li se oferă un grad înalt de autonomie și mai multă încredere. Pe de altă parte, flexibilitatea în program va deveni una dintre cererile angajaților la interviu, pe lângă bonurile de masă, asigurarea medicală sau abonamentul la sală.
Înseamnă asta neapărat că trebuie să continui să lucrezi de acasă?
Nu neapărat! Lucrezi de unde îți place, de unde ești productiv, într-un loc sigur din punct de vedere igienic, în care te simți bine și ai la dispoziție tot ce ai nevoie pentru a-ți face treaba.
Dacă nu ai nevoie decât de un laptop și un telefon conectate la internet, de ce ar conta locul?
Pentru angajatori, flexibilitatea în muncă poate salva bani!
Ce înseamnă asta pentru angajatori? Înseamnă că în continuare trebuie să pună la dispoziție spații de lucru, dar care să fie mult mai flexibile. Un co-working poate să fie soluția ideală pentru o astfel de firmă.
De ce?
Poți oricând să închiriezi un birou privat sau un număr de birouri dedicate (în funcție de numărul de angajați și de procentajul celor care nu vor să lucreze de acasă), iar pe rând, doar atunci când își doresc să vină la birou, angajații tăi o pot face. În plus, atunci când vrei să aduci la birou toți angajații, fie pentru ședința lunară sau pentru discutarea unui nou proiect, poți să închiriezi sala de ședințe pentru un anumit număr de ore. Avantajul este că plătești doar în momentul în care folosești un spațiu.
O astfel de măsură poate să scadă semnificativ costurile firmei cu spațiul de lucru. Asta pentru că până acum era necesară închirierea un spațiu de lucru clasic, pentru care firma plătea, indiferent de capacitata la care era folosit.
Vrei să afli cum?
La aSpace am pregătit mai multe astfel de oferte, special create pentru echipe cu program flexibil. Află aici toate pachetele disponibile și prețurile: https://aspace.ro/corporate/, iar dacă vrei să îți faci angajații fericiți, te așteptăm la o vizionare!
Recent Comments